Temperatur och ventilation

Vid snabba temperaturomslag kan det ta lite tid innan värmesystemet anpassar sig. Tänk på att inte ställa möbler eller hänga långa gardiner framför ett element. Se till att det alltid är ett par decimeter emellan. Täcker en tjock gardin för termostaten kan det göra att den känner av en högre temperatur än det verkligen är och det blir kallt i rummet. Tänk på att det är rumstemperaturen som mäts och det kan därför vara så att ett element kan kännas kallt trots att det är 20 grader i rummet.

Om ditt element låter som om det porlar vatten kan det behöva luftas. Ta då kontakt med oss. Om du upplever att det är kallt inne vill vi att du mäter din inomhustemperatur innan du kontaktar oss. Placera termometern mitt i rummet en bit över golvet.

Tänk på att ha fönsterventilerna öppna. Har du dem öppna kommer luften att bytas ut i din lägenhet varannan timme och elementen har lättare att värma upp luften som kommer in med en jämnt flöde. Stänger du dem kommer luft in ändå men från t ex fönster, brevinkast

Öppna inte ett fönster i köket vid matlagning. Då tappar du effekten av köksfläkten. Du bör rengöra köksfläkten minst en gång i månaden.