Vitvaror

Diskmaskin

Diskmaskiner är hyresgästens egendom och omfattas inte av Hefabs åtagande. I och med att diskmaskiner står i köket där det inte finns tätskikt och golvavlopp är det viktigt att man är uppmärksam på läckage. Var noga med att följa diskmaskinens bruksanvisning. Om diskmaskinen inte fungerar så kontakta en diskmaskinsreparatör.

Kyl och Frys

Om kyl/frys är ur funktion, börja med att kontrollera säkringarna i skåpet. Tänk på att inte ha kylvaror för nära köldplattan för att se till att kylan når hela utrymmet. Om det är stopp i avrinningshålet kan du försöka rensa själv med en bomullspinne. Om din kyl/frys inte går att stänga ordentligt kan det vara bra att börja med att göra rent magnetlisterna.

Spis

Om din spis är ur funktion, börja alltid med att kontrollera säkringarna. Det kan vara en säkring som gått även om bara delar av spisen är ur funktion. Kontrollera att du inte kommit åt barnspärren. Kontrollera att stickkontakten sitter på plats.

Spisfläkt/Spiskåpa

Rengör fläktfiltret regelbundet. Lossa det och rengör med diskmedel, låt ligga i ljummet vatten och skölj sedan. Låt filtret torka innan du sätter tillbaka det. Det går även bra att köra filtret i diskmaskinen.

Tvättmaskin

Tvättutrustning i lägenheter är hyresgästens egendom och omfattas inte av Hefabs åtagande. Var noga med att följa tvättmaskinens bruksanvisning. Om din tvättmaskin inte fungerar så kontakta en tvättmaskinsreparatör.

Torktumlare och Torkskåp

Om torktumlaren inte startar, börja med att resa filtret samt kontrollera säkringar och stickkontakt.